Followers

Wednesday, 28 August 2013

hard to say ='(

hmm haip blogger ='( ,,sorry lama xupdate nurul bz,,nurul ada satu persoalan ,,mcam mana kita nak meluahkan apa yang kita rasa kat orang tu tanpa merisaukan apa yang bakal dia rasa,,tanpa risaukan adakah dia akan terluka,,nurul dah tak sanggup nak jaga hati orang ="( tapi hati nurul,,its really hurt really do,,one of my mistake,,nurul tak suka memekak2 suruh nurul wat benda yang nurul xsuka,,tapi nurul akan wat jugak untuk tutup mulut dia sebab nurul tak suka orang bsing2 kat nurul,,i really hate that part,,please pikir hati saya.,, saya takkan cakap tapi pikir sendri,, klau saya brtkr mood jgn tnya knp,, refresh ap yg awk dah wat ltak diri awk kat tmpat sya then rase sndri ap yg sya rse,, its hurt,,tapi nak biarkan org lain bhagia kita kna wat pgorbanan biar pon mlibatkn prasaan kita sndri,, ="(tears please don't come down please please

Tuesday, 20 August 2013

pEngUmPuLaN SeMuLa ^_^

hyep >_< lama x update blog


20 Ogos 2013,,,
karnival sukan form six ,,
nurul pergi karnival nie semalam,, then saya jumpa dengan budak2 tbb yang lama,,, whuaaarggghhh,,
sdeyh rase haty,, trigat blik kngn bersama ktorg,, dok grau2 men tarik2 pp,, hmmm i miss all that,,
walaupun kejap je dapat jumpa,, tapi lepas lah jugak rasa rendu kat dyorg,,
bla msing msing da blik skola sndri timbul rasa sedih dan rendu dgn dyorg,,
byg kan almost 1 tahun lbih xjpa then bla dah jumpa excited terlampau,,
serius mereka sangat mengembirakan hati nurul yang sedih.,. hmmmm k lah nnti nurul tlis lagy mao siapkn assgnmnt ..


bubyee 

Saturday, 3 August 2013

BeNcI

haip,, ^^
huhu semalam nurul xupdate pon sebab nurul penat sgt smalam ^^
hah nurul nak cakap pasal benci,,
kenapa kita perlu membenci ??
x perlu pon sebenarnya,,
sebab benci ti boleh mewujudkan rase dendam dalam hati kita ,,
ianya tak baik untuk kesihatan,,
rase benci pon boleh mewujudkan rase sayang ,,
tak percaya ??
cuba kwan2 phatikan setiap kali kita membenci seseorang tu perasaan tu boleh bertukar menjadi sayang tanpa kita sedar,,
nak membenci boleh tapi jangan terlampau,, dan pikir semula untuk apa kita membenci ??
apa yang kita dapat kalau kita membenci ??
tak dapat apa betul tak ??
so kalau kita marah jangan membenci,, maafkan mereka,, kita akan lebih tenang ,,
In Sha Allah,,bila kita benci hati kita akan jadi tak tenang,,
kita yang rugi sebenarnya,, sebab bila kita benci seseorang tu,, kita akan asyik terfikir pasal dia je,,
padahal banyak lagi benda lain yang kita kena pikir ,, betul tak ??
so fikirkan okay sebelum kita membenci =),,
ok lah sampai sini je ok ? nanti kita cerita2 lagi,, bubye Assalamu'alaikum ^^

Friday, 2 August 2013

mAaF mEmAaFi ^^

Hello And Assalamu'alaikum.. >_<
hmm Nurul nak cerita pasal maaf ,,
tahu tak kalau kita selalu memaafkan orang hati kita akan rasa lebih tenang dan lega,,
sama jugak kalau kita mintak maaf dengan someone yang kita dah buat salah then mereka maafkan kita,,
tak caye ??
cuba kawan2 try,,
kalau ada problem dengan sesiapa jumpa mereka then duduk berbincang,,
once awk rasa macm awk slah then awk mnx maaf,,
dan awk pon kna maafkn dy,,
kita kena selalu mnx maaf dn memaafkan sebab kita xtahu sama ada esok itu masih ada untuk kita atau tak ^^,,
believe in me,, after that your heart will feel relieve and peace ,, u should try,, 
tapi klau kwn2 rase tak mampu nak berhadapan dengan mereka,, 
actually tu bukan tak mampu tapi awk belum sedia,,
apa yg awk kna buat kumpul kekuatan ,, 
mntak Allah kuatkan semgt awk utk berhdapan dgn diorg,,
In Sha Allah awk akan jadi lebih kuat ,,
hehe ok lah sampai sini jer ok ??
nanti kita cerita lagi,,
oh sblum nurul lupa,, tq my dear sbb maafkan saya ^^

good night readers ^^,, Assalamu'alaikum.. 
XOXO nurul 

aLwAyS mAkE mIsTaKe

Dear,,
i always make mistake,,
and you always forgive me,,
and i keep make the same mistake but i don't realize it,,
but u keep forgive me,,
thanks my dear,,
u always be patient with my attitude,,
every time u angry i feel that how fool i am,,
because i can't take a good care of your heart,,
but i always remind my self to get better,,
hmm but yesterday i know i do a big mistake,,
and that make u really angry with me don't you ??
hmm,, i'm so sorry dear,, please please please,,

#secarajujurnyasayamengakusemuatusalahsaya,,sayatahuawakrasepenatmaafkansaya

mOoD SeDeY

hello again ='(
 i'm feel very very sad deeply sad,,,
2010 -bila hati terlampau dilukai kemudian datang seseorang yang dapat merawat luka tu,,
tapi hati tu berdarah kembali bila tiba 2012 kali nie jatuh dan berkecai,,
2013 dia datang then tampal semula hati yang dah berkecai,,
awak dah tampal awak  dah pegang hati tu,,
tapi hari nie luka tu berdarah balik sebab tampalan tu semakin hilang,,
bodohnya saya sebab tak hargai tampalan yang dah awak tampal dengan rasa sayang awak tu,,
maaf sebab selalu buat awak marah and sakit hati,,
but believe in i still love u,, even awak nak lepaskan saya,,
saya xkn pernah lupa semua pasal awak dan saya,,
thanks sebab buat saya bahagia,,
thanks selalu ingatkan saya tugas sebagai seorang hamba kepada-Nya,, sebagai seorang anak and pelajar,,,
thanks sebab selalu ada untuk saya,,
sorry sebab selalu sakitkan aty awak,,
thanks sebab selalu maafkan saya,,
sorry sebab saya tak jaga hati awak,,
thanks sebab selalu jaga hati saya,,

LOVE U DEAR
REALLY DO ,,
ALWAYS DO,,

sincerely me NURUL =')

Thursday, 1 August 2013

QyLe ImAn ^_^

haip ^^
hari nie nurul nak cerita pasal someone yang Nurul sayang,,
nama dia.. huu tu tajuk tu nama dia lah tu ^^ ,,
bukan gabungan nama taw,,
tapi nama dia memang Qyle Iman ,
unik sebab first time Nurul dengar nama tuh,,
dia selalu support Nurul dari belakang bila nurul sedih dan ada masalah,,
dia selalu ingatkan nurul kalau ada masalah jangan selalu pikir bukan-bukan,,
in other words think positif ^^,,
dia selalu maaf kan Nurul kalau Nurul wat salah dengan dia,,
aish2 sian dia Nurul asyik wat dy marah jerw =( ..
i'm so sorry dear >< 
i'm very very very sorry ,,
please forgive me ?