Followers

Saturday, 12 October 2013

kisah lama =")

kau kate kau tak buang aku tapi kau tak boleh teruskan,,
kau tahu tak bagi aku dari first kau tipu aku ,
kau kapel dengan aku tapi dalam masa yang sama kau kapel ngan orang lain,,
bagi aku kau dah buang aku masa tu,,
sebab kalau kau syang kan aku kau takkan buat semua tuh,,
tapi kau buat betul tak,, 
aku bagi kau peluang lagi,, aku maafkan kau,,
tapi kau ? khianat peluang yang aku bagi tu,,
kau buat lagi,, kali nie pon secara senyap,,
kau tipu lah weyh,, walau macam mana pun aku tetap akan tahu,,
sembunyikkan bape lama sekali pon,, semua tu akan terbongkar,,
tapi tu kisah lama,,
senang untuk aku maafkan,,
tapi untuk lupakan ?? sorry susah ,,
bukan sebab aku masih sayang,, tapi benda tu tinggalkan kesan yang mendalam..kau tak rase,, aku yang rase,, 
di saat semua orang tahu segala-galanya ,, aku macam orang bodoh tak nampak tu semua,,
aku terasa dipermainkan ,, oleh kau,, oleh diorang ,, kau nak tahu kenapa ? 
sebab semua tahu kecuali aku,,
paling aku terkesan,, kawan kita dari sekolah lain yang bagitahu aku,, 
kalau kau jujur dengan aku,, mungkin hubungan kita takkan dingin macam nie,,
sorry ,, aku tak mampu nak berbaik dengan kau,,
sebab apa yang aku nampak bila aku baik dengan kau,, adalah bayangan kau sedang tipu aku,,
jalan terbaik aku undurkan diri,, dan mendiamkan diri aku,, seolah olah aku dan kau tak pernh berkenalan,, 
that is the best way that i can do,, sorry kawan

Saturday, 5 October 2013

Jangan Lah Tipu Lagi

kenapa,, mesti tipu,, kenapa apa salah nurul ??
jangan lah tipu lagi,, okay i'm not perfect,, but please kalau tak betul2 sayang please stay away from me ,, ianya hanya membuat kan saya lebih terluka,, i don't want to,, enough is enough its hurt,, its truly hurt,, i can't take it anymore,, please please please ='( ,, saya tak kisah kalau awak jujur dengan saya ,, tapi kenapa saya dengar dari mulut orang lain,, Ya Allah betapa tersentapnya hati saya hanya tuhan jer yang tahu,, kenapa di saat nurul semakin menyayangi dia terbongkar segala rahsia,, ada kah semuanya tipu,, semua kata sayang dan indah yang pernah awak ucap dulu tu,, adakah semuanya lakonan semata,, please be honest with me,, arghhh,,, i wish in one blink all about the lies,, all about you just disappeared ,, i wish i can reset my memory,, i really2 can't take it anymore i really do ="(

Sunday, 8 September 2013

#$@^^@&((@(*@&@&

u know what ??
i'm done with what u do wif me,,
i try to take care of your heart but u always treat me like that,,
am i a person who don't have any feelings ??
double hello i do have ,, just i never said it,,
i angry wif u but i just let it go because i love u
i jelly wif u but i keep it,,
i feel disappoint with u but i just keep it,,
WHY ?? HOW FOOL ARE U BECAUSE I LOVE U OF COURSE urggghhhhh

Saturday, 7 September 2013

menahan air mata

lame kita xupdate blog nie.,, semalam nurul hantar abang dgn akak nurul dkt klana jya,,dyorg nak g haji,,entah kenapa nurul rasa hati nurul nie sayu sangat,,rase sebak jer pdahal sblum nie pnah je anta abg dgn akk tri ,,tpi mngkin sbb dyorg rpt dgn nurul n nurul syg dyorg sgt2 mmbuatkn hati nurul sebak,,nurul tahan rase sdeyh sbb klau nurul nanges mesti ibu pon akan nanges so kita diam2 je t da sorg2 bru nanges hehe,,, agy pon nurul da jnji dgn some1 yg nurul xkan nanges,, dy xbagy nurul nanges sbb dy kta smpai bla na nanges jer,, nurul kena bljr jady kuat,,thanks to him,, hmmmmasih terasa lagi sebak dan sayu tu,,kawan2 doakan abang dan kakak nurul selamat pergi n selamat balik kay,, ? n smoga mreka mndpt haji mabrur,, love u big bro and big sis =")

Wednesday, 28 August 2013

hard to say ='(

hmm haip blogger ='( ,,sorry lama xupdate nurul bz,,nurul ada satu persoalan ,,mcam mana kita nak meluahkan apa yang kita rasa kat orang tu tanpa merisaukan apa yang bakal dia rasa,,tanpa risaukan adakah dia akan terluka,,nurul dah tak sanggup nak jaga hati orang ="( tapi hati nurul,,its really hurt really do,,one of my mistake,,nurul tak suka memekak2 suruh nurul wat benda yang nurul xsuka,,tapi nurul akan wat jugak untuk tutup mulut dia sebab nurul tak suka orang bsing2 kat nurul,,i really hate that part,,please pikir hati saya.,, saya takkan cakap tapi pikir sendri,, klau saya brtkr mood jgn tnya knp,, refresh ap yg awk dah wat ltak diri awk kat tmpat sya then rase sndri ap yg sya rse,, its hurt,,tapi nak biarkan org lain bhagia kita kna wat pgorbanan biar pon mlibatkn prasaan kita sndri,, ="(tears please don't come down please please

Tuesday, 20 August 2013

pEngUmPuLaN SeMuLa ^_^

hyep >_< lama x update blog


20 Ogos 2013,,,
karnival sukan form six ,,
nurul pergi karnival nie semalam,, then saya jumpa dengan budak2 tbb yang lama,,, whuaaarggghhh,,
sdeyh rase haty,, trigat blik kngn bersama ktorg,, dok grau2 men tarik2 pp,, hmmm i miss all that,,
walaupun kejap je dapat jumpa,, tapi lepas lah jugak rasa rendu kat dyorg,,
bla msing msing da blik skola sndri timbul rasa sedih dan rendu dgn dyorg,,
byg kan almost 1 tahun lbih xjpa then bla dah jumpa excited terlampau,,
serius mereka sangat mengembirakan hati nurul yang sedih.,. hmmmm k lah nnti nurul tlis lagy mao siapkn assgnmnt ..


bubyee 

Saturday, 3 August 2013

BeNcI

haip,, ^^
huhu semalam nurul xupdate pon sebab nurul penat sgt smalam ^^
hah nurul nak cakap pasal benci,,
kenapa kita perlu membenci ??
x perlu pon sebenarnya,,
sebab benci ti boleh mewujudkan rase dendam dalam hati kita ,,
ianya tak baik untuk kesihatan,,
rase benci pon boleh mewujudkan rase sayang ,,
tak percaya ??
cuba kwan2 phatikan setiap kali kita membenci seseorang tu perasaan tu boleh bertukar menjadi sayang tanpa kita sedar,,
nak membenci boleh tapi jangan terlampau,, dan pikir semula untuk apa kita membenci ??
apa yang kita dapat kalau kita membenci ??
tak dapat apa betul tak ??
so kalau kita marah jangan membenci,, maafkan mereka,, kita akan lebih tenang ,,
In Sha Allah,,bila kita benci hati kita akan jadi tak tenang,,
kita yang rugi sebenarnya,, sebab bila kita benci seseorang tu,, kita akan asyik terfikir pasal dia je,,
padahal banyak lagi benda lain yang kita kena pikir ,, betul tak ??
so fikirkan okay sebelum kita membenci =),,
ok lah sampai sini je ok ? nanti kita cerita2 lagi,, bubye Assalamu'alaikum ^^

Friday, 2 August 2013

mAaF mEmAaFi ^^

Hello And Assalamu'alaikum.. >_<
hmm Nurul nak cerita pasal maaf ,,
tahu tak kalau kita selalu memaafkan orang hati kita akan rasa lebih tenang dan lega,,
sama jugak kalau kita mintak maaf dengan someone yang kita dah buat salah then mereka maafkan kita,,
tak caye ??
cuba kawan2 try,,
kalau ada problem dengan sesiapa jumpa mereka then duduk berbincang,,
once awk rasa macm awk slah then awk mnx maaf,,
dan awk pon kna maafkn dy,,
kita kena selalu mnx maaf dn memaafkan sebab kita xtahu sama ada esok itu masih ada untuk kita atau tak ^^,,
believe in me,, after that your heart will feel relieve and peace ,, u should try,, 
tapi klau kwn2 rase tak mampu nak berhadapan dengan mereka,, 
actually tu bukan tak mampu tapi awk belum sedia,,
apa yg awk kna buat kumpul kekuatan ,, 
mntak Allah kuatkan semgt awk utk berhdapan dgn diorg,,
In Sha Allah awk akan jadi lebih kuat ,,
hehe ok lah sampai sini jer ok ??
nanti kita cerita lagi,,
oh sblum nurul lupa,, tq my dear sbb maafkan saya ^^

good night readers ^^,, Assalamu'alaikum.. 
XOXO nurul 

aLwAyS mAkE mIsTaKe

Dear,,
i always make mistake,,
and you always forgive me,,
and i keep make the same mistake but i don't realize it,,
but u keep forgive me,,
thanks my dear,,
u always be patient with my attitude,,
every time u angry i feel that how fool i am,,
because i can't take a good care of your heart,,
but i always remind my self to get better,,
hmm but yesterday i know i do a big mistake,,
and that make u really angry with me don't you ??
hmm,, i'm so sorry dear,, please please please,,

#secarajujurnyasayamengakusemuatusalahsaya,,sayatahuawakrasepenatmaafkansaya

mOoD SeDeY

hello again ='(
 i'm feel very very sad deeply sad,,,
2010 -bila hati terlampau dilukai kemudian datang seseorang yang dapat merawat luka tu,,
tapi hati tu berdarah kembali bila tiba 2012 kali nie jatuh dan berkecai,,
2013 dia datang then tampal semula hati yang dah berkecai,,
awak dah tampal awak  dah pegang hati tu,,
tapi hari nie luka tu berdarah balik sebab tampalan tu semakin hilang,,
bodohnya saya sebab tak hargai tampalan yang dah awak tampal dengan rasa sayang awak tu,,
maaf sebab selalu buat awak marah and sakit hati,,
but believe in i still love u,, even awak nak lepaskan saya,,
saya xkn pernah lupa semua pasal awak dan saya,,
thanks sebab buat saya bahagia,,
thanks selalu ingatkan saya tugas sebagai seorang hamba kepada-Nya,, sebagai seorang anak and pelajar,,,
thanks sebab selalu ada untuk saya,,
sorry sebab selalu sakitkan aty awak,,
thanks sebab selalu maafkan saya,,
sorry sebab saya tak jaga hati awak,,
thanks sebab selalu jaga hati saya,,

LOVE U DEAR
REALLY DO ,,
ALWAYS DO,,

sincerely me NURUL =')

Thursday, 1 August 2013

QyLe ImAn ^_^

haip ^^
hari nie nurul nak cerita pasal someone yang Nurul sayang,,
nama dia.. huu tu tajuk tu nama dia lah tu ^^ ,,
bukan gabungan nama taw,,
tapi nama dia memang Qyle Iman ,
unik sebab first time Nurul dengar nama tuh,,
dia selalu support Nurul dari belakang bila nurul sedih dan ada masalah,,
dia selalu ingatkan nurul kalau ada masalah jangan selalu pikir bukan-bukan,,
in other words think positif ^^,,
dia selalu maaf kan Nurul kalau Nurul wat salah dengan dia,,
aish2 sian dia Nurul asyik wat dy marah jerw =( ..
i'm so sorry dear >< 
i'm very very very sorry ,,
please forgive me ?


Wednesday, 31 July 2013

ClAsSmAtE !!

my classmate !! nurul rendu dyorang,, dyorang la kawan dyorang lah lawan,, dyorg kwan yang baik sebab dyorg terima kawan kawan dyorg seadanya,, dyorg jugak yang ajar nurul apa itu kesabaran,, dyorg ajar nurul mcm mna na kwl kmarahn dan dyorg trima nurul seadanya,, for you alls i miss u alls,, and i hope our friendship till jannah ,, ONCE WE ARE FRIENDS,, WE ALWAYS FRIENDS ^^ in sha allah.. actually bukan dyorg jer,, tapi the whole 94 family,, tapi nurul xda gmbar kami smua,, ececeh,, xpat na msok kn =(

Kawan Yang Baik =)

assalamu'alaikum ...haip =) and salam ramadhan untuk umat islam,, salam sejahtera untuk non-muslim =) lama dah tak update blog nie hehehe ,, one of the reason ?? ana lupa lah pasword n emel huu,, (terukkan ? bnyak mkn smut =P)hurmm today the topic is ??a good friend yup ^_^..my big bro , my mom, my big sis selalu cakap jangan ikot kan kawan jangan ikotkan kawan,,tapi saya selalu buat tak tahu jer dengan apa yang dia cakap..yer kawan dulu dengan kawan yang saya ada sekarang tak sama,, tapi saya bersyukur sangat ada hikmah bila mereka mereka semua buat macam nie kat saya,,sebab ?? saya akhirnya percaya cakap my family,, yang kawan kadang2 ada yang baik ada yang tak,,so jangan terlampau terikut2 ,,berkawan tu tak salah,, tapi jangan tersalah langkah,,saya dah boleh bezakan mana kawan dan mana lawan,,kawan yang baik dia tidak akan membiarkan kita terus melakukan kesilapan,, tetapi dia akan membetulkan kita setiap kali kita tersalah langkah,,saya bersyukur sangat sebab di saat semua kawan yang saya rapat jauh dari saya Allah menghantar umatnya yang lain membantu saya untuk menguatkan semangat,,walaupun menangis sampai bengkak2 mata tapi lepas puas menangis kita akan berasa kuat dan lebih selesa,,so kalau awak nak nangis nangis jer sampai awak puas sebab air mata tu terapi diri,, ia akan membantu awak jadi lebih kuat,,In Sha Allah,okay sampai sini jer nurul tulis ok ?? sebab nurul ada kerja,, next time kita sambung bubye ^^ assalamu'alaikum,,